Skip to main content

Een screenprotector is een handige mobiel accessoires die je niet mag vergeten. Screenprotectors zijn er ook in verschillende vormen.

Een plastic screenprotector wordt ook wel folie genoemd. Verschillende merken brengen dit soort screenprotectors tegenwoordig al aan in de fabriek. Het scherm kan helaas wel beschadigd raken met een plastic screenprotector. Een plastic screenprotector krijgt snel krassen en beschermt de telefoon helaas niet als deze op de grond valt.

Daarnaast is het een uitdaging om een plastic screenprotector op de telefoon te plakken. Vaak ontstaan er luchtbelletjes onder de screenprotector waardoor je goed ziet dat er een extra laagje bescherming op jouw scherm zit. Ook het gebruik van het beeldscherm is wat minder fijn met een plastic screenprotector.

Voordelen van een plastic screen protector zijn de prijs (vaak zijn ze redelijk goedkoop) en de bescherming tegen oppervlakkige beschadigingen en krassen.

screenprotector

screenprotector

Daarnaast zijn er screenprotectors te koop die gemaakt zijn van gehard glas. Dit soort screenprotectors bieden optimale bescherming tegen krassen, het stoten en vallen van je beeldscherm. De screenprotector absorbeert de kracht van een val. Het originele scherm breekt hierdoor niet, de glazen screenprotectors wel. Zo voorkom je de hoge reparatiekosten van een nieuw beeldscherm.

Een glazen screen protector is makkelijk aan te brengen en hindert je niet bij het gebruik van je smartphone. Daarnaast hebben glazen screenprotectors een vet afstotende laag. Er zullen dus niet snel vette vingerafdrukken op jouw beeldscherm komen. Glazen screenprotectors hebben helaas ook een nadeel. Ze zijn namelijk een stuk duurder dan plastic screenprotectors.

 

Zoals je hebt gelezen is er tegenwoordig een breed assortiment aan telefoonaccessoires te koop, waaronder smartphonehoesjes, een airpods case en screenprotectors. Bepaal van tevoren wat jij van een mobiele accessoire verwacht, zodat je snel de perfecte telefoonaccessoire vindt.

Leave a Reply

Close Menu